digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sarajevo: Održana večer sa akademikom Muhamedom Filipovićem

Autor: Decembar 21, 2016 0

Dana, 20.12., sa početkom u 19 sati je u punoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke održana aktivnost u sklopu manifestacije "Selam, ya Resulallah - Dani o Allahovom Poslaniku", gdje je gostovao akademik Muhamed Filipović.


U svom obraćanju, moderator ovog programa, Muhamed ef. Velić se obratio prisutnima predstavivši akademika Filipovića, jednim od živih najučevnijih Bošnjaka u današnjici.

Akademik je u svom predavanju uvrstio i veoma interesantne anegdote koje su nosile poruke, pričao o svojoj porodici, prisjetivši se posebno roditelja.

Također, uz svaku situaciju je vezao primjer Poslanika, s.a.w.s., pa je o Muhammedu, a.s., govorio kao o uzoru svim ljudima.

U razgovoru sa ef. Velićem, prisjetio se i starih vremena, podjelivši sa prisutnima svoja iskustva i ono šta je doživio, da li kao radost ili iskušenje.

Hor Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo je svojim izvedbama uljepšao večerašnji program, a po završetku ove aktivnosti, Akademiku je uručena zahvalnica za učešće u manifestaciji "Selam, ya Resulallah" kao i prigodna hedija.

Tribina i otvaranje izložbe: Islamska kaligrafija će biti upriličena u kulturnom centru Yunus Emre, danas, 21.12. sa početkom u 10 sati.

A navečer sa početkom u 19 sati, u Domu Oružanih snaga BiH je upriličena dramska predstava "Hranitelj. Dobrodošli!

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine