digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Program Aktiva vjeroučitelja Gornji Vakuf

Autor: Decembar 22, 2016 0

U petak, 09.12.2016.god., u prostorijama Islamskog edukativnog sentra "Nur", održan je svečani program u sklopu manifestacije "Muhammed a. s.- Najljepsi uzor čovječanstvu". Aktiv vjeroučitelja MIZ Gornji Vakuf u saradnji s glavnim imamom MIZ Gornji Vakuf i učenicima, O.š."Gornji Vakuf" i O.š."Pajić Polje", organizovali su program, posvećen 12.rebiu-l-ewelu, pod nazivom "VOLIM TE POSLANIČE MOJ".

Prigodnim programom, u predivnom ambijentu, uz različite sadržaje: učenje Kur'ana, ilahija i kasida, recitacija, tekstova o Poslaniku, izložba kaligrafskih radova, djeca su uveličala ovu manifestaciju. Prisutnima se na početku obratio prof. Adnan Dželmo, te istaknuo cilj ovog programa. Zatim se obratio i gl. imam mr. Enes-ef.Omerović nadahnutim vazom. Pohvalio je Aktiv vjeroučitelja, roditelje, sve prisutne i objasnio sve aktivnosti vezane za ovu manifestaciju, u Gornjem Vakufu. Na osnovu hadisa: "Odgajajte svoju djecu u znaku tri svojstva: da vole Poslanika, da vole Poslanikovu porodicu i da znaju čitati i učiti Kur,an", ovim programom se pokazala ljubav prema Poslaniku. Ovaj program su realizovala djeca, oni su imali glavnu ulogu, oni su bili svjetlo i uljepšali su noć. Cilj nam je bio ukazati na važnost duhovnog odgoja kod djece, da poruke Poslanika prenesemo drugima i unesemo poruke u svoje živote. Učenica Minela Garača je  na veoma impresivan način predstavila prezentaciju o Posalniku i govorila o važnosti slijedjenja Poslanikove tradicije, te je izazvala apaluz publike.

Cijenjenom skupu se obratio Ibrahim Turki, vakif ovog Centra. Uputio je nekoliko poruka. Govorio je na arapskom jeziku a prijevodom na naš jezik, nas je počastio nas vjeroučitelj, prof. Saudin Cokoja. Djeca su nagradjena skromnim poklonima, a novčana sredstva je obezbijedila prof. hadži Mirsada Gudić, veliki dobrotvor i vakif. Neka da je Allah nagradi za ovo hajr djelo.

Učenici su pokazali svoja umijeća i krativnosti. Prisutnim gostima su podijeljne bombone s porukom hadisa, u obliku srca. Učenice koje su dijelile slatkiše bile su obučene u narodnu nošnju, sto je posebno davalo sjaj ovoj manifestaciji.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine