digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Finalisti takmičenja HIND

Autor: Decembar 26, 2016 0

U subotu, 24. decembra u prostorijama MIZ Bugojno nastavljene su kvalifikacije takmičenja Hind u učenju napamet određenih kur'anskih sura.

Domaćin MIZ Bugojno se potrudio da djeci takmičarima i njihovim roditeljima obezjedi osvježenje i slatkiše. Na takmičenje Hind u ovj sezoni na području MIZ Bugojno prijavilo se 28 takmičara, a njih 25 izišlo je na takmičenje. U lijepoj atmosferi prostorija MIZ Bugojno prisutni su mogli da uživaju u lijepom učenju takmičara koji su se natjecali u četiri kategorije: kratke sure i Ajetul-kursijj, sura El-Muk, sura Jasin i sura El-Kehf.

Na kraju takmičenja komisija je konstatovala da su svi takmičari pokazali zavidno znanje, ali da su se s obzirom na stožiji kriteij ove sezone u finale plasirali samo oni najbolji, a to su: Šić Lamija u kategoriji kratkih sura, Avdić Ubejdullah u kategoriji sure El-Mulk i Imamović Tahir u kategoriji sure Jasin.

Koristimo priliko da se zahvalimo MIZ Bugojno na čelu sa glavnim imamom Vehid-ef. Arnautom, svim takmičarima njihovim roditeljima i muhafizzima, a najboljim takmičarima čestitamo i želimo uspjeh u finalnom takmičenju.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine