digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Gornji Vakuf: Promocija odraslih svršenika hatmi u džematu Bistrica

Autor: Decembar 26, 2016 0

U okviru manifestacije "Muhammed a.s. najljepši uzor čovječanstvu" u četvrtak, 08.12.2016. godine, poslije jacije namaza u džematu Bistrica, MIZ Gornji Vakuf, održana je promocija prve generacije odraslih svršenika hatmi.

Hatmu je završilo osam vrijednih hanuma koje su i pored svih svojih obaveza pronašle vrijeme da redovno dolaze i druže se sa Allahovom knjigom. Naravno, sve uz pomoć svog vrijednog imama Nijaza ef. Kese i njegove hanume Besime.

Ovom programu prisustvovao je veliki broj džematlija, gosti iz drugih džemata, naše drage gošće iz Bugojna, kao i profesorica Lejla Bešo-Haskić koordinatorica za ženski aktivizam pri Travničkom muftijstvu. Tom prilikom skupu se obratila muallima Ulfeta Šećunović predsjednica Asocijacije žena ¨NUR", a na samom kraju programa prisutnim se obratio mr. Enes ef. Omerović.

Poslije prigodnog programa koje su pripremile svršenice hatmi upriličena je i svečana dodjela diploma a poslije toga i druženje za žene. Hatmu (cijeli Kur'an) su proučile :Hadžiahmetović Azemina, Idrizović Zilha, Filipović Zahida, Abazović Zehra, Hadžiahmetović Samira, Abazović Nermina, Smajić Azra i Hadžiahmetović Azemina.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine