digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Skupština MIZ Bosanska Gradiška

Autor: S. Rekić Februar 06, 2017 0

U četvrtak, 26. januara 2017. godine održana je redovna godišnja Skupština Medžlisa Islamske zajednice Bosanska Gradiška.

Na skupštini je prisustvovalo 24 delegata od njih 30 zastupnika iz svih džemata na području medžlisa. Pored delegata prisutni su bili i članovi Izvršnog odbora medžlisa na čelu sa predsjednikom medžlisa h. Ismetom Rakovićem i glavnim imamom medžlisa Zejnil ef. Latifovićem. Skupština je održana u džamiji Tekija. Na početku rada skupštine sjednicu je otvorio Mehmed Bašić najstariji delegat u skupštini gdje se izabralo radno predsjedništvo,a kojeg su potom činili Feriz ef. Makić, predsjedavajući skupštine, Jusuf Avdić, zamjenik predsjedavajućeg i sekretar medžlisa  zapisničar.

Na skupštini su predstavljeni svi izvještaji za proteklu 2016. godinu a kojeg čine administrativni, vjerskoprosvjetni, knjigovodstveni, finansiski, vakufski izvještaj kao i plan rada i budžeta za 2017. godinu. Nakon kraćih diskusija po ovim tačkama dnevnog reda jednoglasno su usvojeni svi predstavljeni izvještaji kao i plan rada i budžeta za 2017. godinu. U izvještaju su navedene i sve aktivnosti po pitanju rekonstrukcije Derviš-hanumine medrese i njenog svečanog otvaranja, i to, nakon konsultacija sa Vakufskom direkcijom kao nosiocem svih aktivnosti po pitanju rekonstrukcije medrese. Glavni imam je naglasio da će se, ako Bog da, naredna svečana sjednica skupštine organizirati u objektu medrese.

Prema diskusijama predstavnika džemata govorilo se o svim sprovedenim aktivnostima  u džematima i planu rada u 2017. godini. Uglavnom se radilo na održavanju postojećeg stanja u džematima i određenih radova  te projekata u pojedinim džematima kako je u izvještaju i navedeno. Usvojeni su svi izvještaji iz džemata. Cjelokupan izvještaj bit će dostavljen Rijasetu IZ u BiH, kao i Muftijstvu banjalučkom. Skupština je završila svoj rad sa dovom.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine