digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Redovna godišnja Skupština Asocijacije žena Medžlisa Tuzla

Autor: Februar 13, 2017 0

U sali Turalibegovog vakufa, 27. januara, održana je redovna godišnja Skupština Asocijacije žena Medžlisa Tuzla na kojoj je prezentiran Izvještaj o radu za prethodnu godinu, te predstavljen Plan rada Asocijacije za narednu godinu.

Na samom početku Skupštine izabrano je Radno predsjedništvo kojim je predsjedavala Armina Malkić, a članovi istog bile su Meliha Ahmetspahić i Almedina Karić.

Nakon usvajanja dnevnog reda prisutnima se obratila predsjednica Asocijacija žena Medžlisa Tuzla, Elmedina Osmić Brzović, prof., koja je ujedno i prezentirala Izvještaj o radu koji je u konačnici jednoglasno usvojen.
U protekloj godini Asocijacija je zabilježila veliki broj aktivnosti. Da je Izvršni tim Asocijacije vrijedno radio u protekloj godini govori i činjenica da je realizovanao oko 60-tak različitih aktivnosti, od ciklusa edukativnih predavanja iz oblasti vjere, zdravlja, pozitivne psihologije, poslovnih vještina, medicinskih kampanja, različitih svečanosti, susreta, druženja, putovanja i slično. Sve aktivnosti Asocijacije su se realizovale uz punu podršku Medžlisa Tuzla i glavnog imama hafiza Ahmed-ef. Huskanovića. 
U narednom periodu planirano je da se unaprijede dosadašnje aktivnosti koje su se pokazale kao dobre i potrebne na terenu. Planirane su aktivnosti na polju edukacije, društvene brige, podrške džematima u povratničkim područjima, kao i niz drugih sadržaja koji su namjenjeni za ženu i ostale članove porodice.

-Ono što je proteklu kalendarsku godinu učinilo posebno značajnom jesu organizacijske promjene. U 28 džemata su imenovane koordinatorice za ženski aktivizam i to je polučilo odlične rezultate. Rad na terenu je bio nove okvire, postao uređeniji i sistematičniji. Ovaj princip rada s kojim smo počele raditi je ono što ćemo posebno graditi i unaprijeđivati u narednoj godini –dodala je Osmić Brzović.
Uz prisustvo 30 članica Skupštine,Skupštini su prisustvovale članice Izvršnog tima Asocijacije, koordinatorice za ženski aktivizam iz tuzlanskih džemata, prva predsjednica Asocijacije žena Amina Đulović, profesorice iz Behram-begove medrese, vjeroučiteljice, saradnice i dugogodišnje članice Asocijacije, što je poslalo i jasnu poruku zajedničkog djelovanja na putu dobra kojim Asocijacija hodi već osam godina.

Piše: Elmedina Osmić-Brzović

Fotografije: skupstina2017.jpg, skupstina2017-1.jpg

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine