digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Bugojno: Prikupljaju se sredstva za spomen-obilježje

Autor: A. Mandžić Februar 15, 2017 0

U septembru prošle godine u džematu Vesela u prisustvu članova porodica šehida i drugih mještana ovog velikog bugojanskog naselja, te predstavnika javnog, kulturnog i vjerskog života Bugojna i okolnih mjesta održana je manifestacija otkrivanja kamena temeljca za izgradnju šehidskog spomen obilježja.

Vesela je u posljednjem ratu u našoj zemlji dala 30 šehida, te je inicijativa za izgradnju šehidskog spomen obilježja podržana od članova porodica šehida. U toku je prikupljanje finansijskih sredstava za izgradnju ovog spomen obilježja.

-Inicijativni odbor za izgradnju spomen obilježja šehidima MZ Vesela Bugojno zahvaljuje se džematlijama džemata Vöcklabruck, kod Salcburga za značajnu finansijsku pomoć za izgradnju šehidskog spomen obilježja. Poseban selam upućujemo Zahidu Begiću i Ismetu Bići. Takođe, zahvaljujemo se svima, koji su podržali izgradnju šehidskog spomen obilježja do sada i očekujemo da će naša akcija naići na razumijevanje i drugih pojedinaca, institucija i organizacija, koje će pomoći izgradnju – kaže predsjednik Inicijativnog odbora za izgradnju šehidskog spomen obilježja u džematu Vesela Kemal Lipovac.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine