digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Selimovići: Šest novih učača Kur'ana

U nedjelju, 26.03. 2017. godine, poslije akšam- namaza u džematu Selimovići- Mahmutovići upriličena je svečanost povodom dodjele diploma svršenicima kursa kur'anskog pisma za odrasle.

 

Svečanosti je prisustvovao i diplome dodijelio glavni imam MIZ Zvornik prof. Haris ef. Mustajbašić, prof. Elma Mustajbašić, koordinatorica za ženski aktivizam pri MIZ Zvornik uputila im je nekoliko poruka i objasnila propise o učenju Kur'ana.

Inače, ova grupa je od oktobra do kraja 2016. godine uspješno savladala kur'ansko pismo. Nakon toga skoro tri mjeseca redovno dva puta sedmično (subota i nedjelja poslije akšama) sa mjesnim imamom Hariz ef. uče Kur'an, a namjera im je da do kraja ramazana prouče hatmu. Grupu čine jedan muškarac (Mahmutović Adem) i pet žena (Pašić Amira, Hodžić Fatima, Garibović Mersida, Garibović Mirnesa i Junuzović Samka).

Sama želja da se nauči kur'ansko pismo zaslušuje veliku pohvalu a redovnost i znanje koje su postigli još veću. Neka im Kur'an bude vodič na dunjaluku i zagovornik na Sudnjem danu.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine