digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Medžlis Srebrenik uručio zahvalnicu UG „Podrinje“

Autor: D.B. April 01, 2017 0

U srijedu, 29. marta 2017. godine, u prostorijama Medžlisa IZ-e Srebrenik glavni imam Refik-ef. Hodžić i predsjednik mr.sc Abdullah Arifović su upriličili prijem za predsjednika UG „Podrinje“ hadžiju Bekira Osmanovića i članove udruženja Musić Mirsada i Džananović Kadriju.

 

Prijem je upriličen povodom realizacije projekta „Humanitarna akcija za narod Sirije“. Medžlis Srebrenik je u periodu od 24. februara do 05. marta 2017. godine realizirao pomenuti projekat gdje je prikupljeno 53 tone i 315 kg brašna, 4270 litara ulja i 10250 komada dječijih pelena. U realizaciji projekta veliki doprinos su dali članovi udruženja „Podrinje“. Oni su donirali 15 tona brašna i 300 litara ulja. Tim povodom je i upriličen prijem te uručena im je zahvalnica.

Glavni imam i predsjednik su zahvalili članovima udruženja na dosadašnjoj saradnji na projektima, te izrazili želju za saradnju na projektima koje planiraju realizirati u budućnosti. I članovi udruženja su zahvalili predstavnicima Medžlisa na ovom činu. „Ovo je za nas posebno priznanje, pogotovo što dolazi od ljudi iz islamske zajednice. Mi se stavljamo na raspolaganje za sve projekte koji su od interesa za Zajednicu i društvo. Najveća satisfakcija nam je što znamo da će prikupljene namirnice biti dostavljene onima kojima je u ovom vremenu pomoć drugog neophodna. Kada zamislim da me Allah počastio da nahranim barem jednu porodicu onda to nema cijenu. Hvala Allahu što nam je dao mogućnost da možemo pomoći“-istakao je predsjednik Udruženja Bekir Osmanović.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine