digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Ekskurzija polaznika 'Halke hadisa i ahlaka' u Sarajevo, Konjic i Mostar

Autor: Ajdin Terzić April 21, 2017 0

U subotu, 15. aprila 2017. godine polaznici Halke hadisa i ahlaka “Malik b. Enes” su sa imamom džemata Dolac Ajdin-ef. Terzićem, koji je ujedno vođa ove hairli aktivnosti, organizirali ekskurziju u okviru koje su posjetili Sarajevo, Konjic, Mostar i vrelo Bune.

Nakon što je startala sa radom Halka hadisa i ahlaka u januaru 2017. godine za omladinu džemata Dolac n/L, dogovoreno je da trinaesti ciklus Halke bude jednodnevni izlet.

Time vođeni osmišljena je ekskurzija u kojoj je prva stanica bila u glavnom gradu BiH, gdje su polaznike Halke dočekali hfz. Nedim Botić i Alma Hadžić, urednica radija BIR, koji redovno prati aktivnosti u džematu Dolac. Tom prilikom organizirana je i posjeta Radio BIR.

Nakon posjete Sarajevu polaznici Halke krenuli su put Konjica, gdje su posjetili Šehidsko mezarje, osvježili se i krenuli prema Mostaru. U Mostaru se grupa iz džemata Dolac najviše zadržala. Posjetili su stari dio grada i stari most, ručali i okrijepili se nakon dugog puta.

Sljedeća destinacija koju su posjetili, prije polaska prema Travniku, je bilo vrelo Bune gdje su se također zadržali i osvježili u ljepotama ovog poznatog izvorišta i prelijepog ambijenta u krugu tekije.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine