digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje za polaznice Kur`ana-MIZ Bužim

Autor: s.a. Maj 11, 2017 0

Polaznice Kur`ana u mektebu džemata Zaradosotovo-centar su organizirale druženje za prošlogodišnje polaznice ovog mekteba, te polaznice iz Lubarde i Čaglice, dana 08. 05. 2017. godine.

Druženje je počelo u 18 sati učenjem sure Jasin umrlima, a zatim se klanjao akšam. Nakon toga je uslijedila večera, kahva i kolači te prigodna besjeda koordinatorice Odjela za brak i porodicu MIZ Bužim, Alme Šahinović, koja je ujedno i muallima polaznicama u Zaradostovu. Razlog ovog druženja jeste prelazak grupe u Zaradosotvu iz sufare u Kur`an Časni. Dvadeset četiri polaznice su kroz četiri mjeseca intenzivnog rada uspjele savladati sufaru i preći u učenje Kur`ana Časnog. Druženje je bilo još slađe, jer se imala prilika čestitiati polaznicama Kur`ana u Čaglici, koje su završile svoju pouku u učenju Kur`ana te položile hatmu. Muallima u Čaglici je prof Ermina Duranović, a na Lubardi Refija Mujagić.

Druženje se nastavilo do jacijskog vakta uz učenje ilahija, zikra,...

Hanume su jednoglasno zaključile da su ponosne jer ih je Kur`an spojio, te će nastaviti druženja i održavati veze koje su uspostavile.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine