digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebrenik: “Večer Kur'ana” kao najava ramazana

Autor: D.B. Maj 16, 2017 0

U petak večer, 12. maja 2017. godine, u srebreničkom Domu kulture upriličena je svečanost „Večer Kur'ana“ u povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana. Svečanost je počela u 19:00, a organizator svečanosti je Medžlis Islamske zajednice Srebrenik. Hvala Allahu Dom kulture je bio ispunjen do posljednjeg mjesta

U ime organizatora svečanosti na početku se obratio glavni imam Medžlisa Srebrenik Refik-ef. Hodžić koji je između ostalog rekao: “Draga braćo, sestre i gosti! Čast i zadovoljstvo mi je u ovim trenutcima na ovoj prelijepoj svečanosti u kojoj ćete uživati da Vam iskažem riječi dobrodošlice u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik, organizatora ove svečanosti. Posebne riječi dobrodošlice želim iskazati našim uvaženim gostima, hafizima, koji će nas večeras počastiti učenjem Časnog Kur'ana, kao i njihovim saradnicima. Ovu svečanost organizujemo u čast našeg najodabranijeg gosta, mubarek mjeseca Ramazana. Pred nama su dani Ramazana, najodabranijeg mjeseca, čiji početak može biti novi početak nekog od nas, u kome će čovjek malo više posvetiti se sebi, spoznati svoje ja, kao Allahovog roba... Ovo treba biti poziv na pripremu za mjesec Ramazan, da budemo sudionici u njemu na način sa kojim je Allah zadovoljan”.

Na kraju svog obraćanja Glavni imam se zahvalio učesnicima u programu i prisutnima na tradicionalan način čestitao nastupanje mubarek mjeseca ramazana.

Učešće u programu su uzeli učači Kur'ana iz Turske i Makedonije, a nastupili su: Adnan Kadri-Makedonija, Ibrahim Šerif-Makedonija, Osman Evgin-Turska, Ilhan Tabail-Turska, Avni Asani-Makedonija, te članovi Ansambla Zefir iz Srebrenika izvodeći ilahije i kaside.

Molimo Allaha da nagradi sve učesnike programa kao i one koji su izdvojili svoje vrijeme i došli na večer Kur'ana. Amin!

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine