digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Trojica mladića uništila cvijeće ispred džamije Ćurčinice

Autor: Ale Kamber Juni 11, 2017 0

U petak, 09.06.2017.godine, samo nekoliko minuta nakon što su vjernici izišli sa džume namaza iz centralne livanjske džamije Ćurčinice, desio se ružan incident na trotoaru uz džamiju.

Naime, trojica za sada još neidentifikovanih mladića su dolazeći iz centra grada, od DM-a, skinuli vazu sa cvijećem sa rasvjetnog stuba uz džamiju i razbili je. Sve je zabilježeno kamerom jer je džamija pod video nadzorom, te postavljeno na facebook stranicu MIZ Livno. Ovaj ramazanski incident se desio u 14:19:42 sati. Uništavanje cvijeće nije samo atak na vjerski objekt već i na učenike Srednje strukovne škole koji su nedavno cvijećem ukrasili glavne ulice i mostove u Livnu, pa i ulicu uz džamiju. Pljuska je to i čitavom Livnu koji se odnedavno zove grad! A, eto, vidi se, daleko je od grada.

„Huliganstvo u svojoj punini. Ovaj video objavljujemo kao poruku da je kompletna džamija pod vrko kvalitetnim video nadzorom. Ovaj vandalizam nad gradskom imovinom je već prijavljen policiji koja radi na otkrivanju identiteta počinilaca“, navodi na svojoj stranici MIZ Livno.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine