digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana Skupština Medžlisa Tuzla

Redovna Skupština Medžlisa Islamske zajednice Tuzla održana je 27. februara u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina

Radno predsjedništvo koje je predsjedavalo i vodilo pomenutu Skupštinu radilo je u sastavu: Edib Kravić, predsjednik i Ibrahim-ef. Softić, član. Sekretar Medžlisa Dženan Rahmanović vodio je zapisnik ove Skupštine. 

Sjednici je prisustvovao i izaslanik muftije tuzlanskog Muamer Zukić, koji se kratko i obratio, čestitavši članovima Skupštine i rukovodstvu Medžlisa IZ-e Tuzla. „Medžlis Tuzla zaslužuje pohvale i može biti mjera stvari po mnogim pitanjima, iako uvijek ima prostora da se stvari postavljaju još bolje i još kvalitetnije“ – kazao je Zukić.

Nakon jednoglasnog usvajanja dnevnog reda, pristupilo se razmatranju i usvajanju prijedloga Izvještaja o radu Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Tuzla u 2017. godini, koji se sastojao iz tri dijela: Izvještaja o radu Izvršnog odbora, Izvještaja o radu Vjersko-prosvjetne službe i Izvještaj o finansijskom poslovanju.

Glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović je prezentovao Izvještaj o radu Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa u 2017. godini. 
Hfz. Huskanović je prezentovao i aktivnosti koje su poduzete na unaprijeđenju mekteba i mektebske nastave, ali i ostale aktivnosti iz rada ove službe, gdje su posebno istaknute aktivnosti i programi za mlade, te Manifestacija „Ramazan u Bosni“.

Drugo izlaganje je imao predsjednik IO Hasan-ef. Spahić koji je prezentovao i rezultate rada Izvršnog odbora i Administrativno-pravne službe u protekloj 2017. godini, osvrnuvši se posebno na izgradnju i obnovu vjerskih objekata i vakufske projekte na području MIZ-e Tuzla.

Izvještaj o finansijskom poslovanju u 2017. godini iznio je Jusuf Ališehović, predsjednik Ekonomsko-finansijske komisije IO Medžlisa Tuzla, nakon čega je razmatran i usvojen Plan rada Izvršnog odbora za 2018. godinu, kao i Plan rada Vjersko-prosvjetne službe MIZ-e Tuzla. te finansijski plan za tekuću godinu.

Uslijedila je diskusija i pitanja članova Skupštine, koji su na kraju jednoglasno podržali pomenute Izvještaje i Planove.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine