digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kamen-temeljac za džamiju u Bistrici

U nedjelju 25.03.2018. godine u džematu Bistrica MIZ Gornji Vakuf održana je manifestacija postavljanja kamena temeljca za izgradnju nove džamije.

Prije početka programa ašere je proučio Hasan-ef. Glamočak, a uvodnim riječima se obratio imam džemata Nijaz-ef. Keso. Potom su se skupu obratili: predsjednik džematskog odbora Alija Filan, zatim predsjednik MIZ Gornji Vakuf Enes Kurbegović, kao i načelnik opštine Gornji Vakuf-Uskoplje Sead Čaušević. Ispred donatora Rashed Aldahiri-a, prisutnima se obratila i mr. Mirsada Gudić koja je prenijela selame.

U ime Muftije travničkog dr. Ahmeda-ef. Adilovića obratio mr. Muhamed-ef. Pezić, pomoćnik za vjerske poslove i obrazovanje, te je poslao poruku džematlijama da džamija nije samo puki ukras džemata, već da ona treba biti  ispunjena vjernicima koji  jesu ukras i džamije i samog džemata. Kamen temeljac su postavili: mr. Muhamed-ef. Pezić, Vehbija-ef. Šošić (dugogodišnji imam u Bistrici), direktor medrese mr. Dževdet-ef. Šošić, mr. Mirsada Gudić ispred donatora, Nijaz-ef. Keso, Salih Abazović i Alija Filan ispred domaćina.

Na kraju programa ašere je proučio Rešid-ef. Bektić, a dovu mr. Muhamed-ef. Pezić. Skup je završen dovom Uzvišenom Allahu dž.š. i nadanjem da se što skorije vrijeme okupimo na otvoru džamije.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine