digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Večer Kur'ana u Srebreniku

Autor: D.B. Maj 06, 2018 0

U četvrtak večer, 03. maja 2018. godine, u srebreničkom Domu kulture upriličena je svečanost „Večer Kur'ana“ u povodu nastupanja mubarek mjeseca ramazana.

 

Svečanost je počela u 19:00, a organizator svečanosti je Medžlis Islamske zajednice Srebrenik.

Ispred organizatora svečanosti na početku se obratio glavni imam Medžlisa Srebrenik Refik-ef. Hodžić koji je između ostalog rekao: “Draga braćo, sestre i gosti! Čast i zadovoljstvo mi je u ovim trenutcima na ovoj prelijepoj svečanosti u kojoj ćete uživati da Vam iskažem riječi dobrodošlice u ime Medžlisa IZ-e Srebrenik, koji je organizatora ove svečanosti.

 

Posebne riječi dobrodošlice želim iskazati našim uvaženim gostima, hafizima, koji će nas večeras počastiti učenjem Časnog Kur'ana, kao i njihovim saradnicima. Ovu svečanost organizujemo u čast našeg najodabranijeg gosta, mubarek mjeseca Ramazana”. Refik-ef. je istakao da je ovo druga po redu svečanost ovakve prirode, jer je i prošle godine organizirana u istom periodu uoči mubarek mjeseca ramazana, te da se nada i daljoj saradnji. Na kraju svog obraćanja Glavni imam se zahvalio učesnicima u programu i prisutnima na tradicionalan način čestitao nastupanje mubarek mjeseca ramazana.

Učešće u programu su uzeli učači Kur'ana izčetiri zemlje: Turske, Pakistana, Sandžaka i Makedonije, a nastupili su: Idris Osman-Makedonija, Aydin Yahya-Makedonija, Osman Evgin-Turska, Ilhan Parlak-Turska, Sedat Bekiri-Sandžak i Safraz Buti-Pakistan, te članovi Ansambla Zefir iz Srebrenika izvodeći ilahije i kaside.

Prisutni su mogli uživati u bogatom programu, a da su uživali pokazale su suze na licima naših majki i braće prilikom učenja Kur'ana. Svečanosti su prisustvovali vjernici iz svih džemata sa područja Medžlisa Srebrenik, kao i okolnih Medžlisa. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Medžlisa mr.sc Abdullah Arifović.

Molimo Allaha da nagradi sve učesnike programa kao i one koji su izdvojili svoje vrijeme i došli na večer Kur'ana. Amin!

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine