digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Druženje sa sarajevskim hafizima

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo organizirana je večer Kur'ana u povodu mubarek-noći Lejletu-l-Berat. Na manifestaciji učestvovalo 71 hafiza koji su poslije agresije na BiH položili hifz pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH

 

U prelijepom ambijentu obnovljene Careve džamije u ponedjeljak, 1. juna 2015. godine, poslije akšam namaza održana je svečanost „Večer Kur'ana sa sarajevskim hafizima“. Na svečanosti su ajete iz Časne Božije knjige učili hafizi i hafize sa područja sarajevskog medžlisa. Organizatori svečanosti istakli su kako je njihova namjera bila da na jednom mjestu okupe sve hafize koji su nakon agresije BiH do danas položili hifz.

Među 71 hafizom bile su prisutne i hafize Časnog Kur'ana, njih ukupno 28. Dodijeljeno je priznanje najuspješnijem muhafizu hfz. Mensur ef. Malkiću pred kojim je časno zvanje hafiza steklo čak  23 hafiza. Prisutnim vjernicima obratio se glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid Dautović najavivši da će se u obnovljenoj Carevoj džamiji već od ovog ramazana pokrenuti škola hifza za sve one koji žele učiti hifz i nastaviti bogatu tradiciju učenja napamet časnog Kur'ana.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine