digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Igasa podijelila pakete i u Goraždu

Autor: Dž. Imamović Juli 02, 2015 0

U srijedu 01. jula 2015. godine, Svjetska  islamska humanitarna organizacija ‘’Igasa’’sa sjedištem u Kraljevini Saudijskoj Arabiji - Ured u Bosni i Hercegovini u Goraždu je podijelila 450 ramazanskih paketa za postače i socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Paketi su podijeljeni članovima Udruženja civilnih žrtava rata, Udruženja slijepih i slabovidnih građana Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Udruženju građana oboljelih od cerebralne dječije paralize i distrofije, Udruženja za pomoć mentalno retardiranim osobama, Udruženja paraplegičara Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Udruženja logoraša, Udruženja penzionera/umirovljenika, te štićenicima JU Centar za socijalni rad Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Podjeli je prisustvovao i muftija goraždanski Remzija ef. Pitić, koji se zahvalio za pažnju koju ''Igasa'' već godinama pokazuje prema ovom dijelu Bosne i Hercegovine, odnosno prema džematlijama sa područja Muftijstva goraždanskog.

Direktoru Ureda Svjetske humanitarne organizacije ''Igasa'' u Bosni i Hercegovini g-dinu Abdrraouf Al Shorman uručena je zahvalnica za ramazanske pakete koje je ''Igasa'' podijelila postačima i socijalno ugroženima na području Muftijstva goraždanskog.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine