digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Iftar ispred Mejdanske džamije

Autor: Džanan Ribić Juli 10, 2015 0

Omladinski krug tuzlanskoga Medžlisa organizirao je ispred Mejdanske džamije tradicionalni iftar za mlade

Admir Majstorović, predsjednik Omladinskoga kruga, ističe da već 22 godine svakoga ramazana Omladinski krug organizira iftare za svoje članove.

- Potrudili smo se zahvaljujući donatorima koji su finansirali iftar da mladi imaju dobar i kvalitetan iftar, uz slana i slatka jela, kolače i sokove. Omladinski krug svoja sijela organizira svakoga utorka u mektebu Mejdanske džamije, a naši zajednički iftari dio su naših redovnih aktivnosti – kazao je Majstorović.

Iftar Omaldinskoga kruga dobra je prilika da se na jednom mjestu sretne veliki broj mladih ljudi, koji uz druženje sklapaju nova poznanstva i jačaju postojeće prijateljske odnose.

Harun Odobašić, član Omladinskoga kruga i mujezin Mejdanske džamije, rekao je da su iftari na otvorenome sa mladima nešto što svaki ramazan čini posebnim.

- Sretan sam što na iftaru mogu vidjeti dosta svojih prijatelja, i što se možemo družiti u jednoj finoj i vjerskoj atmosferi gdje nema teških tema niti riječi. Omladina koja dolazi na ove iftare međusobno se uvažava. To je i cilj ovakvih omaldinskih okupljanja – naglašava Odobašić.

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine