digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Počela manifestacija „Lastavica 2015“

Autor: Redakcija Juli 24, 2015 0

Konferencijom za medije na zeničkoj Musalli, 23. jula 2015., na kojoj je predstavljen program manifestacije, koji će biti realiziran od četvrtka, 23. jula do nedjelje, 02. augusta 2015. godine, počela je vjersko-kulturne manifestacije "Lastavica 2015.".

Na press konferenciji novinarima su se obratili: zamjenik predsjednika Organizacionog odbora manifestacije ''Lastavica 2015.'' mr. Jakub ef. Salkica, g-đa Amna Sofić, predsjednica pododbora za kulturu, gosp. Haso Karalić, predsjednik pododbora za tehnička pitanja i sekretar Muftijstva zeničkog Edin Kavazović.

U okviru predstavljanja programa manifestacije ''Lastavica 2015.'' najavljeno je, između ostaloga, da će u četvrtak 23. jula u Velikoj Sali Grada Zenica biti organizirana promocija knjige hfz. Sulejmana Bugarija ''Izreke – za raju iz Raja'', da je u petak 31. jula planiran program ''Večer Kur'ana'' u Vrandučkoj Tvrđavi, te da će centralni program manifestacije biti održan na platou Lastavica, u nedjelju 02. augusta, uz lastavičke poruke muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića i muftije travničkog dr. Ahmed ef. Adilovića.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine