digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Djeca iz mekteba KOC Tušanj-Slatina paketićima uljepšala Bajram vršnjacima u Cerskoj

Autor: Džanan Ribić Oktobar 06, 2015 0

Polaznici mekteba Kulturno-obrazovnoga centra Tušanj-Slatina pred sami Kurban-bajram posjetili su svoje vršnajke u džematu Rovaši u Cerskoj, koji pripada MIZ Vlasenica

Djeca iz mekteba Kulturno-obrazovnoga centra Tušanj-Slatina, predvođena imamom hafizom Saudin ef. Gobeljićem, poklonili su 30 bajramskih paketića djeci iz mekteba u džematu Rovaši.

Vrijedi naglasiti da su djeca iz mekteba Kulturno-obrazovnoga centra Tušanj-Slatina od svoga imama tražila da bajramske paketiće umjesto njima, kupe i uruče svojim vršnjacima u mektebu u džematu Rovaši. Kako bi na taj način svojim vršnjacima uljepšali bajramske dane, obzirom da su toj djeci potrebniji bajramski paketići.

Ismir ef. Ibrić, imam u džematu Rovaši, istakao je svoju zahvalnost i zadovoljstvo što su djeca iz mekteba Kulturno-obrazovnoga centra Tušanj-Slatina bajramskim paketićima obradovala djecu u njegovome džematu.

- Zaista mnogo znači kada djeca u povratničkim džematima osjete podršku i brigu dobrih ljudi. Ova posjeta znači da naš džemat i naša djeca nisu zaboravljena. Nadam se da će ova posjeta otvoriti vrata saradnje naših džemata kroz mnogobrojne aktivnosti. Želio bih da saradnja ova dva džemata bude primjer i ostalim džematima u Federaciji BIH – kazao je Ibrić.

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine