digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Udruženje žena MIZ Livno: Poklon za porodilju

Autor: Šejla M.K. Oktobar 16, 2015 0

Udruženje žena MIZ Livno: Nova godina na drugačiji način

 

Polaznice i članice Udruženja žena MIZ Livno željele su da gestom darivanja jedne porodilje u bolnici "fra Muhovil Sučić" Livno, obilježe početak Nove, 1437. hidžretske godine. Učesnice ovog lijepog djela su sve polaznice Škole islama i Škole Kur'ana, njih 25, a u njihovo ime, poklon su uručile muallime Šejla M.K., Alma P., te naša draga članica Jasmina Mujčo.

Bio je ovo zanimljiv i neobičan način da obilježimo muslimansku Novu godinu, s tim da je nezaobilazan bio tradicionalni program učenja ilahija i mevluda izveden noć prije u džamiji Ćurčinici.

Jasmina Džebo iz Livna (Potkraj), rodila je prekrasnu djevojčicu Amru, i kako kaže odlično se osjeća i sretna je što u naručju drži svoju malenu mrvicu. Jasmina ima i starijeg sina Muhammeda, tako da joj je ovo bila očekivana dvostruka radost, kako za nju, tako i za cijelu porodicu Džebo.

Želimo u ime svih nas ispred Udruženju žena, da joj njezina Amra podari mnogo radosnih trenutaka u životu, da joj bude poslušna i dobra, a prije svega da bude poslušna svome Gospodaru, Allahu dž.š.

Najiskrenije čestitke našoj dragoj mami Jasmini!

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine