digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebrenik: Održana skupština udruženja hadžija

Autor: D.B. Decembar 30, 2015 0

Danas, 29.12.2015. godine u prostorijama zgrade Medžlisa IZ-e Srebrenik održana je izvještajna skupština Udruženja hadžija MIZ-e Srebrenik. Skupština je otvorena učenjem Kur'ana, a prisutnim hadžijama obratili su se glavni imam Refik ef. Hodžić, koji je u svom obraćanju istakao važnost pete islamske dužnosti-hadža, te misiji svakog čovjeka

Izvještaj o provedenim aktivnostima udruženja podnio je predsjednik Udruženja Husein Johić. On je pored prezentovanih aktivnosti pozvao sve hadžije da se uključe u rad udruženja, jer osnovni cilj ovog udruženja je promocija pozitivnih islamskih vrijednosti, promocija dobra, pomaganje učenika i studenata. Pomoći jednom studentu da završi fakultet velika je stvar svakog čovjeka, stoga pozivam sve hadžije da se uključe u ovaj hairli projekat-istakao je predsjednik Johić.

Blagajnički izvještaj podnio je blagajnik udruženja Nuraga Junuzović.

Na kraju predsjednik udruženja Johić je uručio zahvalnice Medžlisu IZ-e Srebrenik, uručeno glavnom imamu Refik ef. Hodžiću, hadžiji Mehmedu i hadži Bekiru Osmanoviću, za doprinos udruženju hadžija.

Skupština je završena učenjem Kur'ana i dove.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine