digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana Skupština Medžlisa Breza 

Autor: Sabahudin Dizdarević Mart 07, 2016 0

U nedelju, 21.februara 2016.godine, u "Staroj džamiji" u Brezi, sa početkom u 10 sati, održana je Skupština Medžlisa Islamske zajednice Breza

 

Na početku Skupštine ašere je proučio Nermin ef. Bahtanović. 

Uslijedilo je obraćanje glavnog imama Zejd ef. Sokić, koji je poselamio prisutne, zahvalio im na radu i aktivizmu u radu Medžlisa i džemata, te čestitao na još jednoj uspješnoj godini. 

Prije početka samog rada Skupštine izabrano je  radno predsjedništvo u sastavu: mr. Sabahudin Dizdarević (predsjednik), prof. Nezir Dinarević (zamjenik) i Fikret Zahirović (član), koje je vodilo Skupštinu. 

Skupštini je prisustvovalo 26 delagata iz 14 džemata Medžlisa. 

Radno predsjedništvo je preuzelo vođenje rada Skupštine.

Razmatrao se Izvještaj o radu Medžlisa za 2015.godinu koji obuhvata administrativno-pravno poslovanje, vjersko-prosvjetni rad i finansijsko poslovanje, kao i Plan rada za 2016. godinu. Rad Skupštine protekao je u vrlo konstruktivnoj atmosferi, gdje su delegati dali svoja mišljenja vezano za sam Izvještaj i Plan. U toku razmatranja Izvještaja čulo se mnogo pohvala ali i novih ideja za unaprjeđenje rada Medžlisa i džemata. Iste su uvažene i predložene za realizaciju u narednom periodu. 

Izvještaj za 2015. i Plan rada za 2016. godinu jednoglasno su usvojeni. 

Skupština je završena tačkom razno, što je bila i posljednja tačka dnevnog reda, a nakon toga je klanjan podne namaz i proučena dova. 

Nakon podne-namaz nastavljeno je druženje uz kahvu u Motelu "Bosnia", za sve članove Skupštine i IO-a MIZ-e Breza.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine