digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održana Skupština Medžlisa IZ Bužim

Autor: F. Vojić Mart 07, 2016 0

BUŽIM, 06. marta - U prostorijama Centra za kulturu i informisanje u Bužimu, održana je druga redovna Skupština Medžlisa IZ-e Bužim.

Skupštinom su predsjedavali Zlatko Cinac i Emil Ćatić. Pored prisutnih delegata iz MIZ Bužim, Skupštini je prisustvovao muftija bihaćki Hasan-ef. Makić, sabornik IZ-e Agan Bunic i Enver-ef. Morankić, predsjednik MIZ-a Bihać.

Nakon što je prof. Haris-ef. Veladžić proučio ašere, uvodno obraćanje održao je predsjednik MIZ-e Bužim Eniz-ef. Veladzić, a zatim se prisutnim obratio glavni imam Mehmed-ef. Harčević. Tokom održavanja Skupštine, velik broj delegata javio se za diskusiju sa dobronamjernim i konstruktivnim prijedlozima nakon čega su usvojeni svi izvještaji, te plan budžeta i aktivnosti za tekuću godinu.

Osudili prijetnje upućene Reisul-ulemi

U zadnjem dijelu Skupštine Enver-ef. Morankić je predstavio centralizaciju unutar MIZ-a Bihać, istakavši da ona nema alternativu i da garantuje sigurnost, transparentnost i neovisnost svakog medžlisa. Važno je istaći i to da je Skupština MIZ-a Bužim dala punu podršku u dosadašnjem radu reisul - uleme IZ-e BiH, Mr. Huseinu-ef. Kavazoviću, te osudila nedavne prijetnje koje su mu upućene.

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine