digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

MIZ Tuzla: Glavni imam hafiz  Huskanović ugostio tuzlanske imame u penziji

Autor: Džanan Ribić April 13, 2016 0

Hafiz Ahmed ef. Huskanović, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, organizirao je prijem za tuzlanske imame u penziji

Prijem je protekao u ugodnom razgovoru, uz evociranje uspomena imama u penziji iz perioda dok su bili u službi.

Imami u penziji iskazali su zahvalnost glavnom imamu, hafizu Huskanoviću, na organiziranom prijemu i prilici da dođu i obiđu nove prostorije Medžlisa u Administrativno-poslovnom centru „Gazi Turali-begov vakuf“.

Hafiz Huskanović imamima je poklonio Monografiju „Tuzlanski džemati“, autora Šefke Sulejmanovića.

Prijemu je prisustvovao  Hamid ef. Zahirović, nekadašnji dugogodišnji imam Gazi Turali-begove džamije, koji je nepuna dva mandata bio na čelu Povjerenstva Islamske vjerske zajednice Tuzla, odnosno vjersko-prosvjetni referent Odbora Islamske zajednice Tuzla i jedno vrijeme predsjednik Medžlisa – od 1986. do 1990. godine , kao i  Muhamed ef. Lugavić, nekadašnji dugogodišnji imam Čaršijske džamije, koji je obavljao dužnost vjersko-prosvjetnog referenta Odbora Islamske zajednice Tuzla, kao i dužnost glavnog imama od 1972. do 2000. godine.

Pored ova dva imama, prijemu su prisustvovali i Abdulah ef. Hasanović – nekadašnji imam Jalske džamije, Abdulah ef. Smajlović – nekadašnji imam u Bukinju i Hasan ef. Mustafić – nekadašnji imam u džematu Grabovica.

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine