digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Žepče: Svečano promovisano 139 novih učača Kur'ana

Autor: R. Agić Juni 01, 2016 0

ŽEPČE, 28.MAJ- U  organizaciji Medžlisa IZ Žepče u žepačkom Domu kulture upriličena je  svečanost  povodom  ulaska u  Kur'an polaznika mektebske nastave. Pred  više stotina vjernika, imama, mualima, roditelja  i gostiju  u  nove učače Kur'ana promovisano je  139 polaznik mektepske nastave.

Na svečanosti su proglašeni i najbolji u kategoriji mualima,polaznika mektebske nastave a promovisani su i  najbolji u takmičarskim kategorijama  za proteklu mektepsku godinu. Najboljim mualimom proglašen je Suljo ef. Grabus dok je najbolji polaznik mektepske nastave proglašen Harun Kamerić. Najbolje rezultate na  mektepskim takmičenjima ostvarili su Harun Kamerić, Hajrija  Bečirović i Mirad Šišić, dok je  džemat Begov Han  ekipno proglašen  najboljim u takmičarskim kategorijama.

U svojstvu izaslanika Rijaseta IZ u BiH  ovoj jedinstvenoj svečanosti  koja se održava skoro jednu deceniju prisustvovao je dr. Enes ef. Svraka  šef Odjela za mekteb i rad s mladima uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice. U svom obračanju  istakao je svoju radost,ponos i sreću, što  ima priliku prisustvovati  ovoj svečanosti kojom se promoviše ulazak 139 polaznika mektepske nastave u Kur'an. Kako je kazao ef. Svaraka  ova i slične svečanosti  koje se održavaju širom zemlje povodom završetka mektepske nastave trebaju se podržati, jer djeca su naša budućnost , uputivši poziv  prisutnima za  podršku mladima i Islamskoj zajednici u BiH u nastojanju da se omogući što bolji uslovi za poučavanje mladih. Ovom prilikom MIZ Žepče  na čelu sa glavnim imamom Izetom ef. Efendićem  dodjelio je  posebno priznanje najboljem mualimu i polazniku mekteba  a svim polaznicima  ovom prilikom uručeni su poklon paketići.

 

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine