digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Kotor-Varoš: Druženje polaznika mektebske nastave

Autor: Nijaz Duzan Juni 02, 2016 0

Medžlis Islamske zajednice Kotor Varoš je 29. maja 2016. godine organizirao druženje svih polaznika mektebske nastave sa područja medžlisa

 

Druženje je održano na prelijepom vakufskom kompleksu Sportsko rekreativnog centra „Vrbik“ u džematu Hanifići-Čirkino Brdo uz prisustvo velikog broja djece koja su došla iz svih kotorvaroških džemata.

Sportske susrete i druženje je otvorenim proglasio glavni imam MIZ Kotor Varoš prof. Samir-ef. Delić. koji je u svom obračanju djeci zaželio da se lijepo osjećaju i da ugodno provedu svoje vrijeme, ali i da u sportskoj i fer atmosferi naprave dobar rezultat u  disciplinama u kojima će se takmičiti.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine otpočelo je takmičenje u dvije discipline fudbal za dječake i odbojka za djevojčice. Nakon uzbudljivih duela u obje discipline, takmičenje je privedeno kraju i ostvareni su slijedeći rezultati: u fudbalu prvo mjesto je pripalo ekipi džemata Hanifići, drugo džematu Šiprage i treće džematu Kotor, kod djevojčica u odbojci prvi je bio džemat Vrbanjci, drugi Kotor, a treće mjesto su zauzele djevojčice iz džemata Večići.

Medžlis Kotor Varoš je svim polaznicima pripremio sendviće i sokove, kao i diplome za najbolje učesnike, akompletnu organizaciju druženja za polaznike mekteba preuzelo je omladinsko udruženje DOST koje se stavilo na raspolaganje medžlisu IZ Kotor-Varoš.

Ovim druženjem je i okončana mektebska 2015/2016. godina.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine