digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sjednice Skupština Medžlisa IZ Doboj i Maglaj

U subotu 25. februara 2017. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Doboj i Maglaj.

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2016. godinu sa općim smjernicama za rad u 2017. godini. Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2016. godine, završni račun za 2016. godinu i plan prihoda i rashoda za 2017. godinu.

Sjednicama navedenih skupština medžlisa IZ prisustvovao je muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović. U svojim obraćanjima muftija zenički članovima skupština zahvalio se na dolasku i usvajanju izvještaja o radu izvršnih odbora i davanju saglasnosti na izvještaje o finansijskom poslovanju. Također, muftija je iskazao zahvalnost izvršnim odborima, glavnim imamima, džematskim odborima, imamima i vjeroučiteljima na uspješnom radu i zalaganju. Pohvalio je rad medžlisa Islamske zajednice, posebno istakavši da postoji disciplina i odgovornost, te koordinacija i transparentnost u radu.

Muftija je, također, uputio niz konkretnih prijedloga i smjernica za rad navedenih medžlisa Islamske zajednice u narednoj godini.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja medžlisa najboljim predsjednicima džematskih odbora (Hajrudin Čamdžić – Doboj i Muhamed Spahić – Maglaj), najboljim muallimima za proteklu mektebsku godinu (Rašid ef. Babić – Doboj i Šemsudin ef. Čizmić – Maglaj), te priznanja Muftijstva zeničkog za doprinos u radu i afirmaciji Islamske zajednice (Nezir ef. Bečić – Doboj i Esad Bajrić – Maglaj).

Na osnovu Odluke Savjeta Muftijstva sjednicama skupština prisustvovali su svi glavni imami i sekretar Muftijstva zeničkog.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine