digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Večer Kur'ana u džematu Donja Obodnica

Autor: Elmedina Osmić Brzović April 04, 2017 0
Učenici Učenici Arhiv

 

Džemat Donja Obodnica,  30. marta 2017. godine poslije akšam-namaza organizovao je Večer Kur'ana.

 

Učesnici ovog svečanog programa koji je upriličen u povodu obilježavanja noći Lejletu-r-Regaib i hatma dove bili su: hafiz Ahmed ef. Rahmanović, Mumin ef. Mumić, Sadif ef. Mahmutović, Amir ef. Saletović i Nihad ef. Ibrišević. 

Prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji je u svom obraćanju čestitao imamu i džematlijama na tome što istrajavaju u učenju Kur'ana, a zatim citirajući kur'aski ajet iz sure Et-Tin, kazao da učači Kur'ana svojim ibadetom čuvaju dostojanstvo čovjeka koji je stvoren u najljepšem obliku.

Imam džemata Sanel-ef. Hodžić istakao je da se halka Kur'ana nastavlja sa ovom grupom, te da će u narednom periodu biti obogaćena čitanjem prijevoda, a zatim i tefsirom proučenoga.

12 džematlija i džematlijki proučilo je hatmu te su im ovom prilikom dodijelene diplome. Dok su tri džematlijke  uspješno savladale osnove arapskog pisma. Posbene diplome su uručene za učenicu prvog razreda Merjem Hodžić koja je savladala arapsko pismo i za njenu petogodišnju sestru Aminu Hodžić koja je naučila petnaest posljednjih kur'anskih sura.

Program Večeri Kur'ana u džematu Donja Obodnica ujedno je bio i  centralni program obilježavanja noći Lejletu-r-Regaib za područje Medžlisa Tuzla.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine