digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Završeno mektebsko takmičenje u Livnu

Autor: Ale Kamber April 13, 2017 0

U Livnu je u nedjelju, 9.aprila 2017.godine završeno mektebsko takmičenje za 2017.godinu

 

Finalni dio takmičenja je obavljen u mektebskim prostorijama na Žitarnici, a takmičilo se po uobičajenim grupama mlađeg i starijeg uzrasta i to iz općeg znanja i Kiraeta. Takmičenju iz općeg znanja, stariji uzrast, pristupilo je 5 takmičara, a prvo mjesto osvojila je Lejla Borić  iz džemata Begluk, drugo Lamija Musić iz istog džemata, a treće Ajša Velagić iz džemata Golinjevo.

Pobjednik iz općeg znanja, mlađi uzrast,  je Emin Velagić iz džemata Golinjevo, drugi je Omar Ortaš iz Gornjeg grada, a treći Imran Omeragić iz džemata Grborezi. U ovoj grupi se takmičilo 13 kandidata.

Pobjednik iz Kiraeta, stariji uzrast, je Zeid Omeragić iz džemata Grborezi, dok je drugoplasirana Dženisa Hodžić iz džemata Ćurčinica,  a njih je dvoje jedino i sudjelovalo u takmičenju u ovoj kategoriji. U kategoriji Kiraet-mlađi uzrast, sudjelovalo je 8 takmičara, a najbolji je bio Omar Ortaš iz džemata Gornji grad, dok je drugi bio Aner Hodžić iz džemata Ćurčinica, a treći Minel Zrno iz džemata Guber.

Prvoplasirani su dobili novčane nagrade po 50 KM, drugoplasirani po 30 KM, a trećeplasirani po 20 KM. Svima njima  su dodijeljene diplome i levhe kao poklon, a i predstavljaće MIZ Livno na takmičenju na nivou muftijstva mostarskog.

Prilog: foto-Završeno mektebsko takmičenje u Livnu

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine