digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Vareš: Dr. Malkić održala predavanje za žene i djevojke

Autor: April 28, 2017 0

U okviru tribine ''Žena vjernica“ koja se redovno održava dva puta mjesečno u  mektebu Čaršijske džamije u Varešu, gost predavač 20. aprila 2017., bila je dr. Safija Malkić, stručna saradnica u Odjelu za brak, porodicu i ženski aktivizam Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja je održala predavanje na temu „Muslimanka, žena i majka – u susret ramazanu“.

Uvodno ašere proučila je muallima Maida Muftić a u ulozi moderatorice tribina, koordinatorica za brak, porodicu i ženski aktivizam MIZ Vareš muallima Sahudina Beganović prisutne je upoznala sa budućim aktivnostima Odjela. Članice hora BZK ''Preporod“ Vareš izvele su nekoliko ilahija a dio atmosfere sa ove tribine kao i mišljenja aktivistica i džematlijki tonski je zabilježila urednica radija BIR Alma Hadžić.

Predavanju je prisustvovao veliki broj žena i djevojaka među kojima i džematlijke iz Stupnog Dola koje su organizirano došle na ovo predavanje, a druženje nakon jacije namaza prisutne su iskoristile da razgovaraju sa dr. Safijom Malkić o pitanjima koja zaokupljaju ženu vjernicu danas. Aktivistkinje MIZ Vareš iznijele su zajednički stav da je potrebno organizirati što više predavanja i druženja sličnog sadržaja da bi i na taj način dobile odgovore na pitanja koja ih muče kako bi se lakše nosile sa svakodnevnim izazovima.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine