digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Sanski Most: Omladinski iftar za mladiće i djevojke iz svih džemata medžlisa

Autor: Senad Omić Juni 14, 2017 0

U proteklu nedjelju, uoči bedranske noći, u haremu Hamzibegove džamije upriličen je veliki omladinski iftar za mladiće i djevojke iz svih džemata sanskog Medžlisa

Naime, već nekoliko godina Hamzibegov džemat njeguje lijepu praksu da 17. noć mjeseca Ramazana organizira veliki omladinski iftar, te na isti pozove ‘predstavnike’ omladine iz svih džemata sanskog Medžlisa.

I ove godine na iftaru se okupilo blizu 200 mladih postača koji su iftarili u prelijepom ambijentu Hamzibegove džamije.  Redovno se ovom iftaru pridruži i bihaćki muftija, Hasan ef. Makić koji iftari sa mladima i uputi im prigodnu poruku. Tako je bilo i sinoć kada se uvaženi Muftija mladima obratio nakon iftara, a vjernicima u džamiji, nakon teravih-namaza.

Vrijedi napomenuti da su redovni sponzori ovog iftara džematlije gradskog džemata koji svaku godinu izdvajaju namjenske donacije isključivo za ovaj iftar. Ove godine sponzorstvu omladinskog iftara se prključila i Svjetska omladinska organizacija „NEDWA“, na čemu im se zahvaljujemo i Dragog Allaha molimo da ih za to nagradi.

Zasluge za uspješnu realizaciju i organizaciju svakako pripadaju imamima gradskog džemata, Husein ef. Kovačeviću i Mirsad ef. Sediću.

Možemo na kraju ustvrditi da je sinoć harem Hamzibegove džamije bio ukrašen ponajljepšim ramazanskim ukrasom – sa blizu dvije stotine mladića i djevojaka naših džemata koji su, ako Bog da, budući nosioci bajraka islama na našim prostorima.

                                                                                               

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine