50godina.jpg
digitalbanner-naslovna7.jpg

Medžlis Mostar darovao prvu bebu i prve mladence u Novoj hidžretskoj godini

Autor: Septembar 25, 2017 0

U džematu Podgorani u petak 22.09.2017 godine odnosno 02. Muharrema 1439. hidžretske godine obavljeno je šerijatsko vjenčanje između Vejzović Jasmina  i Bobić Samre. Vjenčanje je u prisustvu rodbine i prijatelja obavio Admir ef. Čopelj. S obzirom da su Jasmin i Samra prvi bračni par u novoj hidžretskoj godini, MIZ-Mostar je mladencima uručio  hediju u iznosu od 100 KM

Koordinatorica odjela za brak i ženski aktivizam na nivou Muftijstva, profesorica Ramiza Bandić-Kafadar, koordinatorica ispred MIZ Mostar, muallima Fatima Puce i muallima Rešada Šehić-Boloban  u petak, 22.septembra tekuće, odnosno 2.Muharrema 1439.h.g. su u okviru svojih aktivnosti posjetile KB "dr. Safet Mujić", Centar za stara i iznemogla lica-osobe i Dječiji dom "Mostar".

U bolnici „dr. Safet Mujić“  darovale su prvorođenu bebu u novoj hidžretskoj godini, kćerku Armina i Nasihe Sarajlić, kojima i ovim putem čestitamo i molimo Uzvišenog za hairli i berićetan život njihove djevojčice.

Posjeta štićenicima Doma za stara i iznemogla lica-osobe Mostar protekla je u ambijentu velikodušne dobrodošlice, ugodnom i prijateljskom razgovoru. Posljednja u nizu posjeta bila je posjeta Dječijem domu "Mostar", poznatijem kao Egipatsko selo. Sa direktoricom doma, Dalidom Demirović, na obostrano zadovoljstvo, dogovorena je i buduća saradnja. Svaku od ovih posjeta dodatno su uljepšali i zasladili kolači vrijednih aktivistica Medžlisa Islamske Zajednice Mostar, kojima se zahvaljujemo na trudu.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija