digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Srebrenik: Sportsko-mektepsko takmičenje

Jučer, u nedjelju, 29.04.2018.godine upriličena je završnica ovogodišnjeg sportskog-mektebskog takmičenja na području Medžlisa IZ-e Srebrenik. Svečani defile i postrojavanje ekipa počelo je u 09:00 sati na sportskom terenu u džematu Babunovići. Nakon toga prisutne polaznike i njihove muallime u ime vjersko-prosvjetne službe Medžlisa poselamio je hafiz Damir-ef. Jahić te nakon uvodnih riječi i pojašnjenja vezano za takmičenje, takmičarski dio mektebske lige proglasio otvorenim

Takmičarke discipline su bile: nogomet manji uzrast od 1. – 6. razreda osnovne škole, nogomet veći uzrast od 1.- 9. razreda osnovne škole,  kao i odbojka za polaznice mektepske nastave. Nakon sumiranih rezultata u kategoriji nogomet manji uzrast poredak je bio sljedeći:

  1. Mjesto ekipa džemata Falešići
    2.Mjesto ekipa džemata Huremi
    3. Mjesto ekipa džemata Kiseljak.

Nakon sumiranih rezultata u kategoriji nogomet veći uzrast poredak je bio sljedeći:
1. Mjesto ekipa džemata Dedići
2. Mjesto ekipa džemata Čekanići
3. Mjesto ekipa džemata Tutnjevac.

Nakon sumiranih rezultata u kategoriji odbojka poredak je bio sljedeći:
1. Mjesto ekipa džemata Brezik
2. Mjesto ekipa džemata Murati

Nakon svih utakmica ponovo je izvršen svečani defile ekipa te podjela diploma i pehara najboljim koje je ispred Medžlisa uručio hfz. Damir-ef. Jahić. Ekipa džemata Dedići predstavljat će Medžlis IZ-e Srebrenik na regionalnom sportskom takmičenju koje će se održati u Tuzli. Sportski susreti su protekli u veoma lijepoj, sportskoj i korektnoj atmosferi. U ime Medžlisa IZ-e Srebrenik sve čestitke pobjedicima i puno uspjeha na daljem regionalnom takmičenju.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine