digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Održane hatme u džematu Dubrave II

Autor: S. Rekić Maj 03, 2018 0

U nedjelju, 29. aprila 2018. godine u džematu Dubrave II održane su hatme za učenike i svršenike Kur'anskog pisma.

Polaganju hatmi su učestvovala djaca iz džemata, i to,: Adna Brkić, Ajla Alagić, Ajla Ajdinović i Emina Raković. Ulfet ef. Brkić, imam u džematu Dubrave II vrijedno je radio sa učenicima i donio radost u ovom džematu, prije svega organizirajući ove svečane hatme. 

Na svečanom programu obratio se Zejnil ef. Latifović, glavni imam, koji je govorio o vrijednostima mektebske nastave i ukazao na lijep primjer ovoga džemata. Isto tako, raduje ga činjenica da djeca danas prisustvuju ovom svečanom činu i pored toga što je mektebska nastava opala po broju djece, što se odnosi i na sve ostale džemate. Nakon učenja Kur'ana i provjere znanja podijeljene su šehade i pokloni za djecu koja su položila hatmu kao  i djecu koja su savladala stupanj mektebske nastave sufaru. Džematski odbor je na čelu sa imamom Ulfet ef. Brkićem zahvalio roditeljima i donatorima koji uvijek pružaju svoju nesebičnu pomoć ovom džematu. Najzaslužnijeg donatora, kao i roditelje nagradio je hedijom u znak zahvalnosti.

Poslije proučene hatmenske dove prisutni su počašćeni ručkom u krugu džamije u kojoj je bilo ugodno boraviti i slušati mlade glasove učeći Časni Kur'an. Zahvalnost na izvanrednoj organizaciji svakako pripada imamu zajedno sa džematskim odborom.

Povezani članci (po oznakama)

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine