digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Domaće blago Ayran: Novi proizvod iz Gradačačkog Inmera

Autor: Avgust 20, 2018 0

Kompanija Lactalis BH, koja u okviru svoje mljekare Inmer u Gradačcu prerađuje više od 35 miliona litara mlijeka godišnje, a čak 50% gotovih proizvoda plasira na izvozna tržišta, bh. kupcima nudi novi mliječni proizvod – Domaće blago Ayran. Ovaj domaći proizvod na Vašem stolu može se naći u pakovanju od 1L i u čašici od 225 g.

Zbog svog jedinstvenog okusa idealan je za konzumaciju uz razne vrste tradicionalnih jela bosanske kuhinje. Osim za nezaboravne trenutke druženja za porodičnim stolom, Domaće blago Ayran je napitak koji će poslužiti kao odlično osvježenje u svako doba godine, a naročito u ovim ljetnim mjesecima, jer brzo nadoknađuje izgubljene soli i minerale.

„Izuzetno smo ponosni što u Inmeru proširujemo proizvodnju ukusnih i zdravih mliječnih proizvoda od najkvalitetnije domaće sirovine, mlijeka koje otkupljujemo od bh. farmera. Svakako, rast proizvodnog asortimana u našoj mljekari prati stalno usavršavanje pogona kao i ulaganje u ljudske potencijale, kako bismo osigurali vrhunski kvalitet“, ističe Haris Kadenić, voditelj marketing sektora Lactalisa BH.

A kako Lactalis BH u Inmeru proširuje proizvodnju, tako se povećava i otkup mlijeka od bh. farmera čime se dodatno podržavaju domaća sirovina i domaći proizvođač.

Ova kompanija veliku pažnju polaže i na društveno odgovoran rad, te raznim humanim akcijama pomaže različite kategorije stanovništva. Tako su 6. jula 2018., SOS Dječijim selima BiH, uručili drugi dio vrijedne donacije mlijeka i čokoladnog mlijeka, dovoljan da pokrije njihove tromjesečne potrebe za ovom zdravom i vrlo važnom namirnicom.

Tradicionalnim darivanjem Lactalis BH već četvrtu godinu zaredom pruža podršku radu SOS Dječijih sela BiH, kako bi se djeci bez roditeljskog staranja osigurao što kvalitetniji život u porodičnom obliku brige.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine