digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Poslovna saradnja Općine Stari Grad i BBI banke

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo potpisali su danas ugovor o uspostavljanju povoljne finansijske linije za privredne subjekte sa područja Općine.

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranje po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,49 do 1,95 posto. BBI banka i Općina na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

"Općina Stari Grad u saradnji sa BBI bankom već treću godinu zaredom provodi projekat pomoći privrednicima koji posluju na području Općine i do sada je u ovu svrhu plasirano milion i sto hiljada KM. Sufinansiranjem dijela profitne marže od strane Općine privrednicima su omogućena veoma povoljna sredstva i moram da kažem da smo mi spremni ponuditi i više ukoliko bude zainteresovanih privrednika. Stari Grad nema neke velike industrijske centre i privredne zone, ali imamo drugih potencijala koji su uglavnom vezani za turizam i ovo je dobra prilika za biznis", rekao je načelnik Hadžibajrić i pozvao privrednike da se obrate BBI banci i iskoriste povoljna finansijska sredstva.

Inače, ovakve subvencionirane linije BBI banka ima i sa drugim općinama i kantonima u Federaciji BiH.

"Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku malim i srednjim preduzećima. Cijene kapitala na tržištu za mala i srednja preduzeća se kreću u rasponu od 5 - 10 posto, a sa ovakvim projektima omogućena su im sredstva po 0,49 posto za kratkoročna i 1,95 za dugoročna finansiranja. Obezbjeđenjem povoljnih finansijskih sredstava BBI banka u saradnji sa općinama i kantonima pomaže domaćim kompanijama da održe konkurentnost na tržištu. Za realizaciju ovog ugovora BBI banka je obezbjedila milion i sto hiljada KM i pozivam sve privrednike da apliciraju za sredstva iz ove linije", izjavio je Bukvić.

Jedan od korisnika ovih sredstava iz prethodnih linija je kompanija "Poričanin Tours" koja u svom vlasništvu ima hotel "Aziza" i pekaru "Poričanin".

"Dobiti ovako povoljna sredstva sa minimalnim troškovima veoma je značajno za nas privrednike. Mi smo iskoristili priliku i uzeli finansiranje za završetak radova na hotelu "Aziza", a drugi put za obnovu voznog parka pekare. Troškovi su zaista minimalni. Dakle, ova sredstva su kao neka pozajmica i vrlo poticajna za razvoj biznisa. Hotel "Aziza" dobro posluje, imamo goste iz cijelog svijeta i to je bio dobar poslovni potez", izjavio je Mehmed Poričanin, osnivač i vlasnik navedenih poslovnih subjekata.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnici BBI banke u Ferhadiji, putem e-mail adresa: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., ili na brojeve telefona 033/275-519, 253-920, 275-284 i 275-264.

Izvor: PR služba BBI banke

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine