Kalesijski osnovci odlični iz vjeronauke

Autor: F. Sinanović Februar 24, 2018 0

Takmičenje iz vjeronauke za pet osnovnih škola već je postalo dio kalesijske tradicije.

Ove godine na takmičenju su učestvovali učenici 8. i 9. razreda. Domaćin je bila OŠ „Kalesija“, čiji su učenici još jednom pokazali da su neprikosnoveni i najbolji na području kalesijske općine.

U kategoriji osmih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji,  sva tri prva mjesta zauzeli su učenici OŠ „Kalesija. Prvo mjesto osvojila je Mirha Čikarić, drugo Mehmedalija Bikić, a treće Tarik Karahasanović. U ekipnom poretku prvo mjesto je osvojila OŠ „Kalesija, drugo OŠ „Vukovije“, a treće OŠ „Rainci Gornji“.

U kategoriji devetih razreda, u pojedinačnoj konkurenciji, prvo mjesto pripalo je Nurdini Ramić (OŠ „Kalesija“), drugo Amini Suljkanović (OŠ „Rainci Gornji“), a treće Merima Zulić (OŠ „Kalesija“). U ekipnom poretku završnih razreda najbolja je bila OŠ „Kalesija“, ispred OŠ „Rainci Gornji“ i OŠ „Vukovije“. Učenici koji su osvojili prva tri mjesta obezbijedili su plasman na regionalno takmičenje iz vjeronauke.

Učenike iz pobjedničke ekipe pripremali su vjeroučitelji Mehmedalija Imamović i Hamdija Bajrić. U Kalesiji i ne sumnjaju da će njihovi učenici, kao i svih prethodnih godina, ostvariti zapažene rezultate i na regionalnom takmičenju, a kasnije i na državnom.

Tako je Ema Smajlović, učenica ove škole, 2016. godine osvojila prvo mjesto i na općinskom, i na regionalnom  i na državnom takmičenju, dok je na međunarodnom  takmičenju bla treća.

Zavidne rezultate na regionalnom i(li) na državnom takmičenju prethodnih godina postizali su i sljedeći učenici OŠ “Kalesija”: Dženana Halilović. Ahmed Imamović, Jasmina Šehić, Muamera Kamerić, Lejla Bureković, Amela Zulić, Samra Hamzić, Merima Zulić...

Vjeroučitelj Hamdija Bajrić, kojeg je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u BiH za izuzetno zalaganje i ostvarene rezultate u radu 2016. godine nagradila odlaskom na hadž, kaže da je je recept za uspjeh jednostavan.

- Rad, rad i rad. Potrebno je žrtvovanje slobodnog vremena radi učenika. Također, potrebno je iznaći najbolje taktike za motivaciju učenika, jer nisu svi učenici isti. Naravno, dosta je do ove djece, koja iskazuju volju za učenjem i poznavanjem svoje vjere, kazao je Hamdija Bajrić.

© 2017 Preporod All Rights Reserved. Implemented by HudHudPro - Video produkcija