digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reisu-l-ulema uputio pismo saučešća ambasadoru AR Egipat

Autor: April 10, 2017 0

Sarajevo, 10. april 2017. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović uputio je pismo saučešća ambasadoru Arapske Republike Egipat  nj.e. Yasseru Elatawiu povodom terorističkog napada na koptsku zajednicu u Egiptu. U saučešću se kaže:

 

Vaša Ekselencijo ambasadore Elatawi,

Essselamu alejkum,

U ime muslimana, Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i svoje lično ime upućujem najdublje izraze saučešća u boli porodicama žrtava terorističkih napada na koptsku katedralu u Aleksandriji, i crkvu u Tanti. Izražavamo saučešće i bratskom egipatskom narodu, predsjedniku Republike, Vladi Egipta a posebno našim prijateljima iz Egipatske koptske crkve. Ovo je otvoreni napad na jedinstvo egipatskog naroda, ali i ideju suživota i međureligijskog dijaloga svugdje u svijetu. Ovakvi napadi, ma koliko bolni bili, samo će pojačati našu odlučnost da se suprotstavimo mračnim naumima terorista i da još više radimo na jačanju našeg zajedništva.

Naše misli su sa Vašim narodom i mi molimo Uzvišenog da sačuva jedinstvo egipatskog naroda i sigurnost njihove domovine, stoji na kraju pisma saučešća.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine