digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Reagovanje Seada Hadžijahića na tekst Ale Kambera

- Novinar Ale Kamber je u Vašem cijenjenom mediju objavio članak u kojem je iznio, na sebi svojstven način, neistine i poluistine, a s ciljem blaćenja mene radi predstojeće predizborne kampanje.

Nije mu to prvi put, a niste ni prvi medij u kojem to radi. Ne želim mu pružati priliku da ovaj prostor koristi za nastavak svoje kampanje, pa osim ove reakcije ne želim više učestvovati u eventualnim daljim polemikama. Ako se želi istinito i ispravno prenijeti ono što je neko rekao, onda ga se citira. U njegovom citiranju mog govora se jasno mogu uočiti dodate i oduzete riječi. Radi javnosti samo ću prenijeti citate iz mog govora koje je Ale Kamber (zlo)upotrijebio. Radi se o prvom dijelu mog govora, a audio snimak koji postoji u lokalnom radiju to jasno potvrđuje.

Evo, dok se trepnulo okom, prošla je godina dana. Kao da je bilo jučer kad smo posljednji put se sastali ovdje istim povodom. Već smo godinu dana stariji, iskusniji i mudriji za ono što smo prošli u protekloj godini. Već tradicionalno, na današnji dan se okupljamo na ovom mjestu da bismo svečanom sjednicom općinskog vijeća obilježili godišnjicu dana obrane Livna i prisjetili se onih teških i surovih dana 1992. godlne kad je trebalo hrabro ostaviti roditelje, supruge i djecu, uzeti oružje i braniti svoj grad.

 Od tih dana koje obilježavamo prošlo je 24 godine. Za neke kao da je bilo jučer... za neke kao da je bilo jako davno, neki se i ne sjećaju tih dana. A mnogih sudionika tih dana više nema među živima. Do idućeg obilježavanja još nekih neće biti. Toga smo svjesni jer to je život. On nosi svoje i tako ga

prihvatamo.

Ti su dani promijenili mnoge ljudske sudbine, sudbinu naše domovine Bosne i Hercegovine, sudbinu našeg grada.

Usporedite ovaj originalni tekst i ono što je citirao Vaš novinar i sve će biti jasno. Nadam se da ćete u narednom periodu prije nego što objavite članke dotičnog novinara žestokih naslova provjeriti pravu istinu.

 Sa željom da se ovo više ne događa, srdačno Vas selamim!

 

PREDSJEDNIK OPĆINSKOG VIJEĆA

Sead Hadžijahić

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine