digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 48

Osmanski sat

Maj 26, 2015

1. Tevhid – Božije Jedinstvo; 2. ‘Ilm – Znanje; 3. Irfan – Spoznaja; 4. ‘Aql – Razum; 5. Hikmet – Mudrost; 6. Insan – Čovjek; 7. ‘Amel – (Dobra) Djela; 8. ‘Adl – Pravda; 9. Ahlak – Odgoj; 10. ‘Umran – Civilizacija; 11. Islam – Pokornost Bogu; 12. Haqq - Istina.

Video-spot mladih Palestinaca iz Gazze u kojem nude gostoprimstvo posjetiocima njihova grada

Šarafi s emocijama

Mart 18, 2015

Jedan od načina da se iskažu emocije je umjetnost, slikarstvo, kiparstvo, književnost...

Obilježavanje Međunarodnog dana žena 8. marta u Turskoj ove godine bilo je u znaku aktivizma protiv zločina nad ženama.

Predsjednik Zimbabvea Robert Mugabe nedavno je proslavio 91. rođendan.

Povodom proslave rođendana organiziran je specijalni prijem za zvanice kojima je kao glavno jelo serviran pečeni slon. Umjesto rođendanske torte zaklan je jedan slon. Drugi slon je zaklan i ispečen zajedno sa 40 krava da bi pečenje kao rođendanski poklon bilo podijeljeno običnom narodu. Mugabe, koji je na vlasti u Zimbabveu još od 1980. godine, za rođendansko slavlje je potrošio više od milion američkih dolara. Međutim, Zimbabve je već godinama poznat kao jedna od najbogatijih država u Africi.

Ronioci su pohvaljeni za pronalazak. Nažalost, od njega neće imati materijalne koristi

Poznato je da je svjetski poznati glumac Brad Pitt veliki ljubitelj tetovaže. Po cijelom tijelu na više različitih mjesta ima tetovaže, ali ona na desnoj nadlaktici je posebno zanimljiva.

Voditelj na američkoj televiziji NBC Brian Williams zbog jedne laži koju je izrekao u programu kažnjen je sa 6 mjeseci neplaćenog odmora.

Doktori u univerzitetskoj bolnici Kralja Abdulaziza u Saudijskoj Arabiji ostali su šokirani kada su na rendgenskim snimkama vidjeli što je progutao 16-mjesečni dječak.

Ovih dana, kineski čoban Berek Sawut nastanjen u ujgurskoj oblasti Sindžan vodeći stoku na ispašu slučajno je u travi našao grumen od 8 kg sirovog, neobrađenog zlata.

Stranica 1 od 2

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine