digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Prnjavor: Održana osnivačka skupština MDD Merhamet

Autor: Nedim Botić Mart 14, 2016 0

U Pnjavoru je nedjelju, 13.3., održana osnivačka Skupština MDD Merhameta Prnjavor, čime je obnovljen rad ovog humanitarnog društva.

 

Na skupštini je izabrano novo rukovodstvo na čelu sa Nerminom Mujkićem iz Mravica, koje je obećalo da će aktivno raditi na jačanju i osnaživanju rada Merhameta u ovoj povratničkoj općini.

Merhamet je bio aktivan u Prnjavoru dugo godina, ali nažalost iz nepoznati razloga on je ugašen.

Osnivačkoj skupštini bili su prisutni i ugledni gosti, između ostalih Jasmin Spahić, direktor RO MDD Merhamet Krajina, Fikret-ef. Čelenka, glavni imam MIZ Prnjavor, te Selma Iriškić, predsjednica Asocijacije Fatma RO Prijedor i predsjednica OO SDA Prnjavor.

Posebno vrijedi istaći nesebičnu podršku Medžlisa IZ Prnjavor na čelu sa predsjednikom Nihadom Iriškićem i glavnim imamom koji su obećali moralnu i finansijsku podršku radu MDD Merhamet-a i njegovom djelovanju.

"Danas su udareni temelji MDD Merhameta u opštini Prnjavor koji će u skorije vrijeme biti prepoznat svojim radom i djelovanju u pružanju pomoći licima i povratnicima koji žive na rubu egzistencije. Želimo da Merhamet bude važan faktor u Prnjavoru i Udruženje koje će pomagat svima koji su u potrebi. Nažalost, svjesni smo da veliki broj ljudi živi na rubu siromaštva, u uslovima nedostojnim čovjeka. Ipak, s optimizmom gledamo u budućnost, imajući na umu da samo zajedničkim i koordinisanim djelovanjem možemo ostvariti veći uspjeh.“, istakao je Jasmin Spahić, direktor RO MDD Merhamet „Krajina“.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine