digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Klub mladih majki Medžlisa IZ Livno: Novitet u radu Udruženja žena Miz Livno

Autor: Šejla Mujić Kevrić April 20, 2016 0

Kao još jedna od sekcija koja djeluje kao dio Udruženja žena MIZ Livno, novosnovani je Klub mladih majki, koji je prvenstveno oformljen kako bi na jednom mjestu okupio što više mladih žena, koje imaju iste/slične interese, teme i ciljeve. Sve one spretno žongliraju između svakodnevnih poslovnih, kućnih, porodičnih obaveza, a pored toga, one su, prije svega brižne, pažljive i ponosne majke.

 

Ove mlade žene mjesečno jednom do dva puta se sastaju, dijele svoja iskustva, stiču nova prijateljstva. Klub postoji od oktobra mjeseca (2015), a već su se unutar Kluba oformila jako lijepa prijateljstva, a najvažnije od svega, majke na druženja dovode svoju dječicu koja se  međusobno igraju i zabavljaju, dok majke odmaraju u druženju i educiranju.

Klub mladih majki do sada je imao i niz zajedničkih projekata i aktivnosti.

  • Zajedno sa muallimama, ugostile su predavačicu iz Bihaća, Zinetu Horozović, gdje su sve majke sudjelovale u organizaciji večeri.
  • Tu su tri humanitarna bazara, na kojima su učesnice mogle pokloniti/prodati svoju robu i rukotvorine.
  • Tri radionice na kojima su se majke bolje upoznale, te razmijenile svoje ideje.
  • Klub mladih majki upriličio je i manifestaciju i radionicu povodom Dana majki, kojeg Udruženje žena MIZ Livno tradicionalno obilježava drugu godinu zaredom u martu mjesecu. Pored zabavnog dijela kojeg su priredili učenici mekteba, mlade žene su napravile radionicu darivanja, kada je svaka učesnica otišla kući sa simboličnim poklonom.

Majke vremenom postaju i podrška jedna drugoj, međusobno se pomažu savjetima, lijepim riječima, te drugim stvarima, saosjećajući se jedna s drugom u teškim trenucima, a radujući se u sretnim. Mnogo je sretnih povoda koje su mlade majke zajedno obilježile slatkom razgovorušom, šaljući jedna drugoj pozitivnu poruku solidarnosti i dijeljenja međusobne sreće.

Klubom rukovode muallime Medžlisa IZ Livno, koje planiraju i organiziraju sve navedene aktivnosti.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine