digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Advokat Đulić: Napadaču Golubu se zvanično stavlja na teret krivično djelo iz mržnje

Autor: E.S. Septembar 27, 2017 0

Advokat iz Sarajeva Admir Đulić je angažiran na slučaju skorašnjeg napada na kćerku i majku s mahramom u Kiseljaku pri kojem je majka dobila ogromne povrede u predjelu oka.

“Kao punomoćnik porodice Kurta iz Fojnice mogu kazati da su službenici Policijske stanice Kiseljak izvršili sve potrebne radnje u provođenju istrage na rasvjetljavanju događaja od 05.08.2017. godine, u kojem je napadnuta porodica Kurta i jednom od članova porodice nanijete lakše tjelesne povrede. Prikupljeni su određeni dokazi, saslušana određena lica među kojima su i napadnuti članovi porodice, te je od strane Policijske stanice Kiseljak, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona. U vezi navedenog događaja službenici Policijske stanice Kiseljak su po službenoj dužnosti otvorili krivičnu istragu prema NN osobi. Međutim, prema trenutnim informacijama koje imam od strane Kantonalnog tužilaštva, mogu Vam i zvanično potvrditi da je istraga okončana, te da je u vezi navedenog događaja od strane postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva, podignuta optužnica protiv Milenka Goluba i ista proslijeđena Općinskom sudu u Kiseljaku na potvrđivanje. Navedena osoba se tereti za krivično djelo nasilničko ponašanje u vezi sa krivičnim djelom iz mržnje. Očekujemo od Općinskog suda u Kiseljaku da u što skorije vrijeme potvrdi navedenu optužnicu, kako bi započeo i krivični postupak pred ovim sudom, te se nadamo da će se u istom dokazati krivica navedene osobe za navedena krivična djela i da će se ista adekvatno kazniti u skladu sa zakonom. Ovdje želim istaći da, ukoliko sud u ovom postupku ne bude odlučivao o imovinsko-pravnom zahtjevu oštećenih osoba za naknadu nematerijalne štete nanesene istim, isti ćemo zasigurno ostvarivati u posebnom postupku“, pojasnio je Đulić.

Naravno, ovo nije prvi put da su Bošnjaci u centru grada u toku dana na očigled svih napadnuti. Prije dvije godine fizički je napadnut mutevelija Čaršijske džamije u Kiseljaku, za što još niko nije odgovarao.

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine