digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Saopćenje: Lažno dovođenje boraca Armije u vezu s napadom na novinara Latića

Autor: Februar 22, 2018 0

 Udruženje “Četvrta muslimanska“ Konjic objavilo je saopćenje nakon dovođenja pripadnika Armije RBiH u vezu  s napadom na novinara Nedžada Latića

Nakon nemilog napada na novinara Nedžada Latića, koji svakako osuđujemo, Avazovi novinari su i prije nego li je provedena istraga, bez ikakvih dokaza, ovaj napad povezali sa ljudima, koji ovom narodu predstavljaju moralnu vertikalu, gazijama koji su stali na branik Domovine, koji danas predano rade na kulturi sjećanja i biju bitku za interpretaciju istine o agresiji i genocidu izvršenim na Republiku Bosnu i Hercegovinu i Bošnjacima. Među spomenutim osobama je i naš ratni komandant Nezim Halilović Muderris.

Ono što je zabrinjavajuće je da se „novinari“ stavljaju u ulogu policajaca i istražnih organa, pa na osnovu proizvoljnih zaključaka dezinformišu javnost, iznose imena ljudi uzimajući slike sa njihovih Facebook profila, kako bi potkrijepili svoje lažne navode.

Udarati, bez ikakvih argumenata na ponajbolje sinove ove zemlje, na njihovu čast i obraz, jednako je udarati na čast, obraz ovog naroda i na časnu odbranu Bosne i Hercegovine, a u ovom slučaju posebice na sve nas pripadnike 4. muslimanske slavne lahke brigade, koji i danas sa ponosom svjedočimo čast da nas je predvodio gazija kakav je Nezim Halilović Muderris.

Naš komandant, kao ni čitava naša brigada, nikada tokom odbrane Republike Bosne i Hercegovine nisu počinili nikakvo sramno djelo, čemu dokaz jeste da se  nikad nije ni podigla nikakva optužnica po ovom pitanju. Časno smo branili Bosnu i Hercegovinu i sve njene narode, poštujući sve  važeće propise rata i služeći na čast i ovom narodu i ovoj Domovini.

Tražimo da se spomenuti medij izvine za lažno dovođenje našeg ratnog komandanta i predsjednika našeg udruženja „Četvrta muslimanska“ u vezu sa predmetnim slučajem!

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine