digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Istanbul: Konferencija o halal turizmu

Autor: Septembar 10, 2015 0

Konferencija o halal turizmu u Istanbulu

 Turska je imenovana za ovogodišnjeg domaćina najvećeg međunarodnog skupa na temu halal turizma - sektora koji vrijedi 145 milijardi USD. 

Halal turizam je tržište sa trenutno najvećim potencijalom rasta u sektoru turizma.

U Istanbulu se očekuje prisustvo oko 1200 međunarodnih delegata, 25 govornika, 60 međunarodnih turističkih agencija, 150 halal hotela i brojni drugi.

Ovo je druga međunarodna konferencija koja će se održati u Evropi. Prošlogodišnjoj konferenciji održanoj u Andaluziji, Španija, prisustvovalo je preko 400 delegata iz svjetske turističke industrije, koji su se okupili kako bi razmotrili načine za izlazak na ovo tržište.

Konferencija će privući brojne turističke zajednice, turističke agencije, turističke djelatnike, restorane, hotele, medije i aviokompanije. Uključuje seminare koje će držati eksperti iz turističke industrije, radionice, poslovna umrežavanja i izložbu.

Veliki broj vodećih svjetskih stručnjaka su već potvrdili svoj dolazak na ovaj događaj, uključujući Simon Coombs - predsjednik i izvršni direktor Shaza hotela, Fazal Bahardeen - izvršni direktor Crescentratinga i HalalTripa, dr. Jonathan AJ Wilson - direktor programa i Faisal Masood - osnivač i predsjednik Konzorcija američkih muslimanskih potrošača.

Konferencija halal turizma održat će se od 21-23. marta 2016. godine u Haliç Congress Center, Istanbul.

Pomoću ovog upitnika saznajte da li Vaša djelatnost ima potencijal na svjetskom halal tržištu. Nakon toga će ovogodišnji predstavnik Konferencije za jugoistočnu Evropu stupiti u kontakt s Vama, poslati program i specijalne popuste te će odgovarati na sva Vaša pitanja vezana za ovogodišnju Konferenciju.

Konferenciji će uslijediti i dvodnevni obilazak Istanbula kako bi se učesnicima konferencije uživo predstavila regija koja sve više postaje Muslim friendly destinacija i aktivno radi na prepoznavanju potreba muslimanskih putnika.

Za više informacija o samom događaju, kao i načinu kako da prisustvujete kao delegat možete se informisati OVDJE.

(Adriaday)

 

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine