digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Dan Behram-begove medrese: Nagrade i priznanja za učenike i profesore

Autor: Oktobar 12, 2018 0

Dan Behram-begove medrese u Tuzli obilježen je svečanim programom u utorak 9. oktobra 2018. godine

Program su izveli učenici i učenice škole, a proglašena su najbolja odjeljenja, koja su u prošloj školskoj godini ostvarila najbolji uspjeh, kao i učenici koji su bili najbolji pojedinci u svojim odjeljenjima i koji su osvojili značajna mjesta na takmičenjima.

Uručena su priznanja profesorima i zaposlenicima Behram-begove medrese za njihov dugogodišnji nesebični rad i trud. Priznanja su primili dr. Mensur Husić, professor Akaida i pomoćnik direktora za nastavu, Samir Spahić, professor Tjelesnog i zdravstvenog odgoja, professor i Hajrudin Dedić, domar u Behram-begovoj medresi. Direktor Ahmed-ef. Hatunić je uputio čestitke učenicima i profesorima povodom Dana škole, a posebne čestitke uputio je uposlenicima i učenicima koji su dobili nagrade i priznanja. On je istakao da je ova škola stalni spoj tradicije i modernosti, odnosno spoj više od 390 godina koliko postoji i mladosti koja ovoj školi svake godine donosi novu snagu i nadu za još većim uspjesima. 

Dan Behram-begove medrese se obilježava 6. oktobra, a ove godine je obilježeno 392 godine od prvog pominjanja Behram-begove medrese i 25 godina od njenog obnovljenog rada.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine