digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

Takmičenje iz arapskog jezika za učenike medresa

Autor: Novembar 16, 2018 0

Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH organizirala je takmičenje iz Arapskog jezika za učenike četvrtog razreda medresa Islamske zajednice u BiH, u ponedjeljak, 12. novembra 2018. godine, odnosno 4. rebiu-l-evvela 1440. hidžretske godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

Takmičenju su pristupila po tri učenika četvrtog razreda iz svih medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te predstavnici Medrese “Mehmed Fatih” iz Podgorice.

Prilikom otvoranja takmičenja i dodjele diploma i priznanja učesnicima prigodno su se obratili direktor Elči Ibrahim-pašine medrese mr. Dževdet-ef. Šošić, pomoćmik direktora medresa za internat mr. Safet Durguti i šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Seid Eminović.

Profesori Arapskog jezika iskoristili su prigodni susret za održavanje aktiva, međusobnu razmjenu iskustava i akcentiranje potrebe da se afirmaciji Arapkog jezika u medresama posveti dodatna pažnja.

Najuspješniji učesnici XVII takmičenja iz Arapskog jezika u pojedinačnom plasmanu bili su:

  1. Edina Bačevac, Medresa “Gazi Isa-beg” (83,5 bodova),
  2. Sumeja Redžić, Elči Ibrahim-pašina medresa (80,5 bodova),
  3. Azra Prcanović, Elči Ibrahim-pašina medresa(73,5 bodova).

Najuspješnije ekipe u ukupnom plasmanu bile su:

  1. Elči Ibrahim-pašina medresa (225,5 bodova)
  2. Medresa “Gazi Isa-beg” (192 boda),
  3. Behram-begova medresa (185 bodova).

Serijal takmičenja iz jezičkog nastavnog područja za učenike četvrtog razreda u medresama nastavlja se 19. novembra tekuće godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli koja je domaćin takmičenja iz Engleskog jezika.

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine