digital-naslovna-skracena.jpg
mobitel-banner-naslovna.jpg
leksikon-banner-za-homepage1.gif

BUGOJNO: Takmičenje iz sire

Autor: A.M. April 14, 2015 0

Učenice bugojanske Gimnazije Samila Halilović i Lejla Duranović osvojile su prva dva mjesta na Drugom nagradnom takmičenju za učenike srednjih škola u Bosni i Herecgovini iz Sire ili životopisa Poslanika Muhameda.,a.s. Treće mjesto je pripalo Velidi Poško, učenici Srednje stručne škole Jajce. Takmičenje je za područje gornjevrbaske regije, održano u prostorijama Kulturnog centra princeze Dževhere Bugojno, a u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice, Muftijstva travničkog, nadležnih medžlisa i vjeroučitelja.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je 69 učenika srednjih škola iz Gimnazije Bugojno, STŠ Bugojno, SSŠ Jajce, SŠ Nikola Šop Jajce i MSŠ Gornji Vakuf. Identično takmičenje je organizovano na 21-oj lokaciji u Bosni i Hercegovini, te jednoj lokaciji u Sandžaku. Takmičenje je organizovano  na osnovu djela „Sira – životopis posljednjeg Allahovog poslanika“, autora prof.dr. hfz. Safveta Halilovića.

Cilj takmičenja je, čulo se u Bugojnu, da učenici u toku slobodnog vremena isčitavaju životopis Posljednjeg Allahovog Poslanika, a.s. što su učenici tokom zimskog raspusta i proteklih mjeseci intenzivno činili.

Pet najuspješnijih učesnika takmičenja na nivou Bosne i Hercegovine na posebnoj svečanosti u Rijasetu o kojoj će svaki dobitnik biti obaviješten pojedinačno, bit će dodijeljene stipendije u iznosu od po 1000 KM. Osim toga bit će organizovano i nagradno putovanje u Istanbul za 40 najboljih učenika, 40 njihovih vjeroučitelja i 10 pratilaca iz čitave države u periodu 27.april - 3.maj ove godine. Najbolje plasirani na takmičenju u Bugojnu bit će uključeni u opći poredak nagrađenih na nivou Rijaseta.

 

 

Sadržaj dozvoljeno prenositi uz naznaku izvora: Preporod novine